Vandálok

2024.01.16. 10:30

Festékszóróval pingálták ki több esztergomi ház falát, a rendőrség nyomozást indított

Ismeretlenek festékszóró spray-vel több épület homlokzatát is összegraffitizték a minap az esztergomi Semmelweis és Kölcsey Ferenc utcában – hívta fel a figyelmet egy helyi lakos a rongálásra az egyik közösségi oldalon. A rendőrség az ügyben büntetőeljárást indított.

Kemma.hu

Elcsúfítják a környezetet az új falfirkák

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az említett hölgy még január 13-án reggel vette észre, hogy vélhetően az éjszaka folyamán ismeretlenek egy kicsit kipingálták az épületek homlokzatait. Jutott a festékből a környéken található lakótelepi lakóházakra, garázsra, illetve betonelemes kerítés falára is. A posztra reagált egy másik lakos is, aki a Kis-Duna sétányon az egyik épület falán vett észre egy friss falfirkát. 

Az önjelölt művészek, rongálók alkotásai természetesen nem nyerték el a lakosok tetszését, hiszen a fekete, kék, lila, szürke színárnyalatú művek jelentősen elcsúfítják a környezetet. Ráadásul az „alkotók” minden bizonnyal azzal sincsenek tisztában, hogy a firkák eltávolítása jelentős összegekbe kerülhetnek. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálattól megtudtuk, hogy a rongálással kapcsolatban az Esztergomi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés és zajlik a nyomozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában