Visszaeső

2024.01.09. 12:57

Fejhallgatót akart lopni a komáromi zsaruk által korábban kábítószer birtoklásért is elítélt férfi

A férfi büntetett előéletű, mert őt a bíróság 2022-ben kábítószer birtoklás vétsége miatt 90 nap elzárásra, ugyancsak 2022-ben csalás vétsége miatt 6 hónap fogházbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség  vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 60 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki 2021-be lopott a komáromi üzletből.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védője fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 7-én a komáromi áruházban az informatikai részlegre ment, ahol magához vett egy 5.999,- forint értékű fejhallgatót, amelyet a szárazáru részleghez vitt, és arról az áruvédelmi eszközt dolog elleni erőszakkal eltávolította és azt el is dugta a termékek között. A férfi ezt követően az áruház baba-osztályára ment, ahol a fejhallgatót kivette a dobozából, majd a dobozt otthagyta, míg a fejhallgatót a felsőruházatának zsebében rejtette el, ezután pedig az önkiszolgáló pénztárak felé indult, ahol az általa megvásárolt más, további termékeket kifizette.

Az elkövetőt a kasszasor elhagyását követően a biztonsági őr ellenőrzés alá vonta, amelynek során megtalálta a nála lévő és általa elrejtett fejhallgató.

A férfi büntetett előéletű, mert őt a bíróság 2022-ben kábítószer birtoklás vétsége miatt 90 nap elzárásra, ugyancsak 2022-ben csalás vétsége miatt 6 hónap fogházbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában