Halálos baleset

2024.01.16. 19:20

Epilepsziásan okozott halálos balesetet a férfi Ászárnál, börtönbe megy

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az elkövetőt 1 évi és 8 hónapi fogházbüntetésre, és 10 évi járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint az elkövető 2021. január 15. és február 15. között személygépkocsiját Nagyigmánd és Bábolna között vezetve epilepszia betegsége miatt eszméletét vesztette, és az ekkor mozgó jármű stabilitásvesztését a jobb első ülésén utazó ismerőse akadályozta meg. A vádlott az eszméletét egy perc múlva nyerte vissza. A jármű vezetésére egészségi állapotánál fogva alkalmatlan elkövető 2021. február 28-án személygépkocsijával Tárkány irányából Ászár felé közlekedett. 

A jármű jobb első ülésén a sértett utazott, aki biztonsági övét szabályszerűen használta. A vádlott görcsrohammal járó állapotba került, eszméletét vesztette, és ennek következtében a jármű feletti uralmat elvesztette. A jármű irányítás nélkül áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, majd azt elhagyva, egy árkon keresztül, az úttest bal oldali szélétől 5 méterre állt meg, baleseti véghelyzetét itt érte el. A baleset következtében a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a sértett 2021. március 2-án a kórházban elhunyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában