Letartóztatták

2024.01.03. 11:18

Életveszélyes bántalmazással zárta az óévet Tatabányán, felesége kis híján belehalt

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Szilveszter napján a feleségét bántalmazta súlyosan.

Kemma.hu

Az ügyészi indítvány szerint az elkövető szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás veszélyeztetné, valamint ismételten hasonló jellegű, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Az ügyészség indítványa alapján a bíróság meghallgatta az elkövetőt meghallgatta, majd meghozott végzésével elrendelte a férfi letartóztatását február 2-ig – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az indítvány szerint a férfi és felesége együtt ittak a baráti társaságukkal december 30-án Tatabányán, majd éjfél után a társaság átment egy tatai étterembe. Ott a házastársak között a férfi korábbi magatartása miatt szóváltás alakult ki, melynek során a férfi az asztalukon található italokat és a poharakat is leverte.

A társaság december 31-én hajnalban elhagyta a szórakozóhelyet. A parkolóban az asszony leült az úttest szélén található egyik szegélykőre, a férje pedig folytatta a szidalmazását, ezért a szóváltás a házastársak között újrakezdődött.

A sértett egyszer csak felállt és néhány lépést tett a férfi felé.  Az elkövető ekkor szintén a sértett felé indult, majd dühében nagy erővel egyszer megrúgta a sértettet a törzsén, aki a rúgástól összeesett. A férfi ezután, mint aki jól végezte dolgát, elhagyta a helyszínt, és gyalog haza indult.

A bántalmazástól a sértett életveszélyesen megsérült. Életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Mint azt Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, a bíróság 1 hónapra rendelte el a gyanúsított letartóztatását, figyelemmel a bűnismétlés veszélyére, valamint arra, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A végzés nem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, ám ellene a gyanúsított és a védője  is fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában