Visszaeső

2024.01.26. 08:21

Börtönből börtönbe: többszörösen visszaeső férfit ítélt el a komáromi bíróság +videó

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Komáromi Járási Ügyészség két vádiratot nyújtott be, előbb garázdaság vétsége, majd testi sértés bűntette, zaklatás vétsége, rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt, a Komáromi Járásbíróság a két ügyet egyesítette.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása alapján az egyesített ügyben az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 2 év 10 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Az egyik vádirati tényállás lényege szerint a férfi 2021. július 4-én szabadult a 90 napos elzárás büntetéséből. A vádlott a szabadulásának napján nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, amelyet követően az esti órákban megjelent egy komáromi vegyesboltnál. Az eladó ittassága miatt nem szolgálta ki a vádlottat, ezért a férfi szidalmazni kezdte. Ezt követően az eladó bezárta az üzletet, ezért a vádlott a bejárati ajtó üvegét ütötte, ordibált, valamint több alkalommal az ereszcsatornába is belefejelt, a rongálással 3.000 forintnyi kárt okozott.

Az esetről videófelvétel is készült: 

A másik vádirat szerint az elkövető 2023. január 19-én este a komáromi lakásban, ahol a nagyszüleivel él, ittas állapotban, egy késsel a kezében hőbörgött, öngyilkossággal fenyegetőzött, valamint a nagyszüleit azzal fenyegette meg, hogy megöli őket. Ennek során a lakásban megrongált egy ajtót, egy asztalt, valamint a földhöz vágta a nagymamája mobiltelefonját, amin a sértett segítséget akart kérni, így a telefon összetört. Ezen kívül az elkövető bántalmazta a 83 éves nagypapáját oly módon, hogy miközben a sértett egy kitört ajtót akart felállítani, az elkövető belerúgott az ajtóba, aminek következtében  sértett keze több helyen megsérült. Ezen sérülések 8 napon belül gyógyulóak. A rongálással 67.500 forintnyi kárt okozott nagyszüleinek. Ezt követően az elkövető kiment a lépcsőházba, ahol tovább őrjöngött, ordibált, ütötte a falat, valamint befejelte a lépcsőház ablakát, ami kitörött, a rongálással okozott kár 39.411 forint. A lépcsőházban lakók közül többen észlelték a férfi viselkedését.

Ezt megelőzően az ittas állapotú férfi 2022. december 3-án este a komáromi autóbuszpályaudvaron odament az egyik kocsiállásra éppen megérkező   menetrendszerinti autóbuszhoz, majd hangosan kiabálva, ököllel ütlegelte és rugdosta a busz oldalát. A vádlott a cselekményével az autóbuszról leszálló egyik utas felszólítására és közbelépésére hagyott fel. A férfi cselekményének következtében az autóbusz karosszériáján karcolások keletkeztek, amellyel 7.000 forint rongálási kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában