Rongálás

2024.01.05. 14:13

Autóval köröztek a piliscsévi futballpályán: a klub feljelentést tesz a rongálás miatt

Feltehetően a december 29-i éjszakán hajtottak rá személyautóval a piliscsévi sportpályára, a jármű több helyen megrongálta a gyepet – közölte lapunkkal Szivek Ádám, a Piliscsévi Sportegyesület elnöke. A klub az eset kapcsán feljelentést tesz.

Kemma.hu

Jól látszanak a keréknyomok a futballpálya gyepén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Szivek Ádám elmondta, hogy az eddig megvalósult fejlesztési beruházásoknak és a kollégái sok éves kitartó, szakszerű munkájának köszönhetően ki tudtak lépni a „libalegelő kategóriából”, a piliscsévi pálya megyei viszonylatban is egyre jobb minőségűnek számít. Ezért a vezetőség és a klubban dolgozók nevében is elmondhatja: a kár nem csupán anyagi jellegű ebben az esetben. 

– Értesüléseim szerint korábban is történtek már rongálások, melyek következmény nélkül maradtak. Ahhoz, hogy megelőzzük a következő esetet most határozottabban fogunk fellépni. Az egyesület vezetőségének egységes döntése alapján elindítjuk a rendőrségi feljelentést – mondta Szivek Ádám, hozzátette: nem gondolja, hogy az egyesület vagy a sportág elleni megmozdulásról lenne szó, előfordulhat, hogy az elkövető csak jó mókának vélte a rongálást, vagyis azt, hogy áthajtott a kocsijával a futballpályán.

A klubelnök szerint fontos számukra, hogy a pálya minősége fenntartható és fejleszthető legyen, ezért a közeli jövőben kamerarendszert telepítését is tervezik. Továbbá át kell alakítaniuk a sporttelep megközelíthetőségét, hogy a hasonló rongálások elkerülhetőek legyenek.

– Nekem ez fájó pont, mert az itt jelentkező összegeket a gyerekekre is fordíthatnánk. Sajnos azt látjuk, hogy a környező településeken folyamatosan fogynak a hasonló helyzetű falusi klubok. Lehetőségeink szerint próbáljuk felkarolni azokat a sportolókat, akik folytatni szeretnék a tevékenységet – jegyezte meg.

Szivek Ádám úgy gondolja, hogy rendelkeznek olyan technikai háttérrel és tapasztalattal, hogy a versenyek, vagyis a tavaszi szezon kezdetéig helyre tudják állítani a pályában keletkezett károkat, így a működésük remélhetőleg zavartalanul fog tovább folytatódni.

– Mindannyian bízunk benne, hogy sikerül megtalálni az elkövetőt, addig is azt javasoljuk Neki, hogy lehetőleg kerüljön el minket, és éljen örökké – jelentette ki Szivek Ádám.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában