Állatkínzás

2024.01.12. 11:02

Állatkínzó Tokodon: étlen-szomjan a vizes betonfalat nyalogatta a magára hagyott kutya

A férfi három kutyája közül az egyik olyannyira volt szomjas, hogy már a vizes betonfalat nyalogatta, hogy enyhítsen szomjúságán.

Kemma.hu

A tokodi állatkínzó ügyében ítéletet hozott a bíróság

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az Esztergomi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt indult ügyben, büntetővégzésében döntött azzal a férfivel szemben, aki az egyik kutyájáról nem gondoskodott megfelelően.

A bíróság a vádlottal szemben 6 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetést, valamint 225.000 forint pénzbüntetést szabott ki, azonban az indítványtól eltérően a vádlott pártfogó felügyeletét nem rendelte el, ami miatt az ügyészség az ügyben tárgyalás tartását kérte.

Az ügyészség kérelme alapján a bíróság előkészítő ülést tartott, melyen a vádlottat 6 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre, 225.000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy vádirat szerint a férfi tokodi lakóhelyén három kutyát tartott, ezeket egyszerre etette. A két nagyobb, domináns eb nem engedte ételhez jutni a legkisebbet, aki ettől 2022 év augusztusát követően kórosan lesoványodott. Az állat elegendő ivóvízhez sem jutott hozzá, az a vizes betonfalat nyalogatta, hogy szomjúságát enyhítse, 2023. január 24-én súlyosan dehidratált állapotban volt.

Az eb az éhezéstől senyves állapotba került, amely alkalmas volt maradandó egészségkárosodás okozására, illetve arra, hogy elpusztuljon. Az elkövető észlelte, hogy a két nagyobb eb miatt a legkisebb nem jut megfelelő élelemhez és ivóvízhez, ez ellen azonban semmit nem tett, magatartása az ebnek folyamatos és különös szenvedést okozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában