Indítvány

2024.01.18. 08:00

A komáromi Bruce Lee lopás után fenyített, pofonosztást ígért a biztonsági őrnek

A férfi két komáromi boltból is lopott, azonban mindkét alkalommal lebukott. Másodjára azonban beleállt a biztonsági őrbe és verést ígért neki.

Kemma.hu

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása újabb meghosszabbítását  annak a  férfinak, aki megütéssel fenyegette azt a vagyonőrt, aki tetten érte őt a lopáson Komáromban. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a letartóztatás továbbra is szükséges az elkövető jelenlétének biztosításához, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Az indítvány szerint a férfi 2023. szeptember 19-én a komáromi áruház ruházati osztályán a bizsuékszerek tárolására szolgáló tartóról levett 7 darab gyűrűt, 2 db fülbevalót, 1 karkötőt, 2 nyakláncot és 1 napszemüveget, amelyeket a ruházatába rejtett, majd a ruhák irányába indult. Az elkövető 2 darab, áruvédelmi eszközzel ellátott blúzt is magához vett, azokról a kemény etikettet letépte, és azokat ugyancsak a rajta lévő ruházatba rejtette. A férfi ezután a kasszasor megkerülésével el kívánta hagyni az áruházat, őt azonban a biztonsági őr ellenőrzés alá vonta, amelynek során megtalálta a nála lévő és elrejtett termékeket. Az elkövetési érték összesen: 47 ezer 550 forint.

Másnap a férfi egy másik komáromi áruházban 2 darab szeszesitalt vett magához, az azokon lévő áruvédelmi eszközöket lekaparta, majd azokat a nála lévő táskába tette és az önkiszolgáló pénztárak felé indult. Az elkövetőt a vagyonőr ellenőrzés alá kívánta vonni, azonban a tolvaj férfi a biztonsági őrnek a táskája tartalmának megmutatására vonatkozó felszólítását figyelmen kívül hagyta és távozott az üzletből, miközben közölte az őrrel, hogy vigyázzon magára, mert az üzletvezetővel együtt megüti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában