Rablás

2024.01.31. 07:00

A dömösi presszóban még italoztak, hazafelé megtámadta és kirabolta társát

A hazafelé úton váratlanul megtámadta ivócimboráját a férfi, majd a tőle elvett telefonokkal távozott a helyszínről.

Kemma.hu

Ezen az erdős útszakaszon támadt társára a férfi

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Rablás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki ivótársát rabolta ki a hazafelé vezető úton. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a többszörös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a polgári jogi igénnyel élő sértett kárának megtérítésére.

A vádirat szerint a két férfi 2023. július 16-án együtt italoztak a dömösi presszóban, ahonnan együtt indultak a sértett otthona felé. Az úton az elkövető cigarettát kért ivócimborájától, aki maga mellett tolta kerékpárját. A sötét és néptelen úton az elkövető  hirtelen arcul ütötte, aki a kerékpárjával együtt elesett, és eleredt az orra vére. Ezután a támadó férfi követelte a nála lévő két használt mobiltelefont. A sértett félelmében az összesen  70 ezer forint értékű két telefont átadta a férfinak, aki ezután még kétszer megütötte. A megtámadott férfi mindkétszer a földre esett. Nyolc napon belül gyógyuló térdtáji sérülése keletkezett. A támadó férfi mindkét telefont továbbadta. Az egyik telefont a nyomozó hatóság lefoglalta.

Ezeket a telefonokat vette el áldozatától
Ezeket a telefonokat vette el áldozatától
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A rabló férfi ötször volt büntetve, vagyon elleni – köztük rablás – bűncselekmények miatt, legutóbb a bíróság 2018-ban összbüntetési ítéletével mint különös visszaesőt 2 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2022. október 17-én szabadult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában