Tárgyalás

2024.01.24. 16:15

40 ezer kiló csoki, 62 raklap parfüm: folytatódik a kamu fuvarozó cég ügye

Kamu cégként több fuvart is elvállaltak, azonban a felvett rakományokat nem a megadott helyre szállították.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 25-én folytatják a tárgyalást abban az ügyben, ahol kamu fuvarozó cégként Németországból és Hollandiából is jelentős mennyiségű parfümöt és csokoládét loptak el. A sorozatos csalásnak az esztergomi rendőrök vetettek véget.

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2019-ben egy gazdasági társaság nevében nyolc nyergesvontatót vásárolt, illetve bérelt, ezek vezetéséhez sofőröket szervezett be. A férfi idegen cégek nyilvános adatait megszerezte, ezek felhasználásával a cégeket ismeretlen személy közreműködésével regisztrálta két, nemzetközi fuvarozással foglalkozó internetes oldalon, majd teljesítési szándék nélkül összesen kilenc fuvart vállalt.

 A vádiratban szereplő kilenc csalás közül a legsúlyosabb esetben a vádlottak 2020. október 13-án egy németországi telephelyen 62 raklapnyi parfümöt pakoltak fel. A csaló férfiak a telephelyről a szállítmányt a megbízással szemben nem Nagy-Britanniába vitték, hanem hamisított rendszámmal ellátott járműszerelvénnyel Magyarországra szállították, azért, hogy azt maguk értékesíthessék. A vádlottak 2020. október 18-án egy csornai kamionparkolóban megkísérelték értékesíteni a szállítmányt, eközben jelentek meg az esztergomi rendőrök, akik a férfiakat előállították, a szállítmányt lefoglalták. A bűncselekménnyel okozott kár 215 millió 350 ezer 945 forintnak megfelelő angol font.

Egy másik esetben a vádlottak hamisított rendszámmal felszerelt járműszerelvényekkel megjelentek a hollandiai településen lévő telephelyen, ahol mintegy 40 ezer kilogramm csokoládét pakoltak fel. A vádlottak a telephelyről a szállítmányt nem Törökországba vitték, hanem Magyarországra hozták, és ismeretlen személyek részére értékesítették.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában