Szemét

2024.01.18. 11:36

35 tonna szemetet halmozott fel udvarán az esztergomi férfi

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki 35 tonna szemetet halmozott fel udvarán.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi egy esztergom-kertvárosi ingatlanban lakik, helyi közszolgáltatónál hulladék elszállítására vonatkozó engedéllyel nem rendelkezik. 2021- től hatósági engedély nélkül háztartási hulladékot, és egyéb, veszélyes hulladékot is tartalmazó háztartási gépeket halmozott fel az általa lakott ingatlan udvarán és hátsó részén, amely hulladék mennyiség az ingatlan előtti közterületet is részben elfoglalta. 

Az elkövető 2022. szeptember 6-ig az ingatlanon 90 négyzetméter területen, átlagosan 1,2 méter magasságban 123 köbméternyi, 35 tonna, azaz 35 ezer kilogramm hulladékot tárolt és halmozott fel.Az elkövető fénycsöveket, kiselejtezett elektronikai eszközöket, katódsugaras képcsöveket, és kábel égetésből származó maradványokat, hűtőket, kanapét, ágyakat is halmozott fel és tárolt az ingatlanon. A vádlott által tartósan tárolt hulladékok közül veszélyes hulladéknak minősül az égetési maradék, fénycső, veszélyes anyagokat tartalmazó kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezés. A vádlott által felhalmozott veszélyes hulladék mennyisége ezer kilogramm.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 50 nap elzárásra ítélte. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában