Embercsempészet

2024.01.26. 12:56

17 embert zsúfolt be ebbe a kocsiba az embercsempész: Esztergomban döntenek sorsáról

A sofőrt és a migránsokat a rendőrök 01 óra 10 perckor Esztergomban, a Kis-Duna sétányon intézkedés alá vonták és elfogták.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a grúz állampolgárságú férfival szemben, aki 17 migránst szállított illegálisan.

A vádirat szerint a férfi munkavállalás céljából érkezett Magyarországra, őt sofőrként alkalmazta munkáltatója. A férfi 2023. október 4-én 01 óra 10 percet megelőzően a munkavégzéséhez használt járművel munkáltatója megbízásából, a tőle kapott mobiltelefonra küldött adatok alapján egy parkolóba ment, és a megbízójától azt a feladatot kapta, hogy a parkolóban álló német hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsival egy földes útra hajtson, és ott várakozzon.

Ebben az autóban zsúfolódott össze17 török állampolgárú migráns
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Még éjszakai sötétségben a várakozási helyre érkezett egy másik tehergépkocsi, akinek vezetője 17 fő török állampolgárú illegális migránst szállított. A migránsok átszálltak a vádlott vezette tehergépkocsiba, amellyel az elkövető elindult a magyar-szlovák határ irányába azzal a céllal, hogy a migráns személyeket Németországba szállítsa. A sofőrt és a migránsokat a rendőrök 01 óra 10 perckor Esztergomban, a Kis-Duna sétányon intézkedés alá vonták és elfogták.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje, a tőle lefoglalt mobiltelefont kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában