Kertitolvajok

2023.12.01. 07:22

Videón a két altárói fűkaszatolvaj - egyikük Esztergomba is elment lopni

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt benyújtott vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott az ügyben.

Kemma.hu

Az egyik bemászott, kiadta a fűkaszákat, majd együtt távoztak a zsákmánnyal

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, május 29-én hajnali 3 óra körül két férfi autóval megközelített egy tokodaltárói házat, amihez gyalog oda is mentek. Az egyik férfi az ingatlan kerítésén át bemászott az udvarba, majd kiadott a kint várakozó társának két fűkaszát, és azokat közösen elvitték egyikük tokodaltárói  ingatlanába.

Az elkövetési érték összesen 38 ezer 980 forint volt. A két fűkaszát az egyik tolvaj 20 ezer forintért  eladta, a nyomozó hatóság a vevőtől azokat lefoglalta és a sértettnek kiadta.

Az egyik elkövető egy esztergomi ingatlan udvarára is bemászott a kerítésen át, majd onnan kidobott egy 3 ezer 900 forint értékű vasbeton rács darabot, aztán a 120 ezer forint értékű állványt a kerítésnek döntötte és megpróbálta a kerítésen átemelni. A zajra felfigyelt a sértett, odakiabált, mire a tolvaj elbújt.

A sértett azonban észrevette a tolvajt, aki erre a kerítésen átugrott és elmenekült. A házigazda ekkor kiment az utcára, ahol a szomszédos ingatlan előtt felismerte a tolvajt, majd értesítette a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták a jómadarat.

Az ügyészség indítványára a bíróság az egyik elkövetőt 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre és 10 ezer forint vagyonelkobzásra, a többszörös visszaeső társát 80 nap elzárásra és  10 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője. Mint azt Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, az elsőfokú ítéletet az ügyész, valamint a felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt férfi tudomásul vette, az elzárásra ítélt férfi fellebbezést jelentett be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában