Felvilágosítás

2023.12.18. 21:00

Tea mellett beszélgettek a rendőrök az idősekkel az online csalásokról Tatán

A rendőrök vármegyeszerte tájékoztató előadásokat tartanak nyugdíjas klubokban és otthonokban az online csalásokkal kapcsolatosan.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság közösségi oldalán figyelmeztetnek arra, hogy kortól függetlenül bárki áldozatául eshet online csalóknak a kibertérben. Mint írták: annak érdekében, hogy ez a nyugdíjas korosztállyal ne történhessen meg, kollégáik vármegyeszerte tájékoztató előadásokat tartanak nyugdíjas klubokban és otthonokban. 

Lengyel Veronika r. százados, Tatán, egy bögre tea mellett osztotta meg a résztvevőkkel az online csalásokkal kapcsolatos tudnivalókat. Kiemelte, fontos, hogy internetes vásárlásnál legyenek körültekintőek. Lehetőség szerint kérjék hozzátartozójuk segítségét a lebonyolításban, és mindig utánvéttel fizessenek. A rendőrtiszt azt is hangsúlyozta, hogy pénzfelvételkor legyenek óvatosak és a PIN kódjukat soha ne tárolják a pénztárcájukban, a bankkártyájuk közelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában