Gázolás

2023.12.04. 08:48

Esztergomban gázolt el egy zebrán átkelő gyalogost, simán elhajtott a sofőr +videó

A segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nem nyújtott segítséget az elütött gyalogosnak.

Kemma.hu

A vádirat szerint az elkövető 2022. február 4-én este vezette a személygépkocsit Esztergom lakott területén, amikor a kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érkezett. Mindeközben a zebrához ért kiskorú sértett, aki  a járdáról, körültekintés nélkül,  a személygépkocsi haladási sebességéhez tartozó intenzív lassító féktávolság határán az úttestre lépett.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a sofőr vészfékezést alkalmazott, azonban 21-23 kilométer/óra közötti sebességgel, a személygépkocsi jobb oldali részével sértett bal oldalának ütközött. A sértett a jármű motorháztetejére esett, majd onnan az úttestre zuhant.

A sofőr észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, miszerint a balesetben a sértett megsérült-e, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, mindössze kilenc másodperc helyszínen tartózkodás követően elhajtott a baleset helyszínéről.  

A gyalogos a balesetben nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a sofőrrel szemben tárgyalás mellőzésével meghozott jogerős büntetővégzésben 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

A cselekményről készített videó megtekinthető a Magyarország Ügyészsége Facebook-oldalon, vagy erre a linkre kattintva nézhető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!