Beavatkozás

2023.12.13. 08:00

Diákok életét veszélyeztette a kettétört fa, azonnal rohantak az esztergomi tűzoltók +fotók

Az esztergomi tűzoltók az iskolához siettek, ahol magasból mentő és láncfűrész segítségével pillanatok alatt elhárították a veszélyt.

Kemma.hu

Gyorsan megszüntették az életveszélyes akadályt

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Gál-Horváth Imre tű. szds.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján számolt be arról, hogy hétfő délután az esztergomi hivatásos tűzoltókat riasztották Piliscsabára, ahol Széchenyi István utcába egy kettétört nagyméretű akadt fenn egy villanyvezetéken. A fa a helyszínen található iskola udvarán tartózkodó diákokat veszélyeztette. Az egység magasból mentő segítségével megközelítette, majd láncfűrésszel megszüntette a veszélyeztető állapotot.

Az iskola udvara felett okozott veszélyt a hatalmas kettétört fa
Az iskola udvara felett okozott veszélyt a hatalmas kettétört fa
Fotó: Gál-Horváth Imre tű. szds. / Forrás: Katasztrófavédelem

A katasztrófavédők arra is felhívták a figyelmet, hogy amennyiben a fa, egyéb növényzet állapota az arra közlekedőkre, illetve a járműforgalomra nem életveszélyes, de a járműforgalom zavartalanságát korlátozza (például belóg, így a látótávolságot jelentős mértékben csökkenti) lakott területek mellékutcái esetében az illetékes települési önkormányzat vonatkozó szabályait kövessük. 

Lakott területeken kívül, főútvonalon az úttest mentén található növényzet állapotának karbantartása a közútkezelő feladata. Ha egy vihar kapcsán a kidőlt fa, annak leszakadó ágai a felsővezetéket veszélyezteti, esetleg félő, hogy leszakítja, de közvetlen életveszély nem áll fenn, az áramszolgáltató ügyfélszolgálatához forduljunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában