Válogatott vészhívások

2023.12.12. 19:55

„Best of 112-t” posztoltak a rendőrök, de a bábolnai apuka overallos sztorija überelhetetlen

Kemma.hu

Visszatekintő válogatást posztolt Facebook-oldalára a Magyar Rendőrség. A 2023-as gyűjteménybe a Hívásfogadó Központba beérkező segélyhívások érdekes, szívmelengető vagy vicces hangfelvételei kerültek be.

Reméljük, hogy jövőre már más lesz a sláger! Ne feledd, csak indokolt esetben hívd a 112-t!

– írták a poszt mellé a kendőzetlen figyelemfelhívást.

Meghallgattuk az összefoglalót, és volt, amelyiken elérzékenyültünk, de akadt olyan is, amin jót derültünk. Azonban egyik sem tudta túlszárnyalni azt a korábbi felvételt, amin egy bábolnai apa hívta a 112-t hívta. A dilemmát, ami miatt a kétségbeesett férfi a telefon után nyúlt, ugyanis egy overál okozta.

Csak hogy megtanuljuk
11800 – ez a tudakozó száma.
112 - ez pedig a készenléti szervekhez (rendőrség, mentőszolgálat, katasztrófavédelem) befutó segélyhívó száma.

Egy végtelen türelemmel megáldott operátor egy „komoly” családi konfliktus megoldásában tudott segíteni. Az őt hívó férfi a bábolnai rendőrséget kereste. A hívás fogadója megkérdezte, mi történt, mire az édesapából ömleni kezdett a szó.

Most idejöttem, és most azon megy a cirkusz, pontosan elmondom magának, hogy nem kabátot adott a gyerekre, hanem overált!
– érkezett az anyára irányuló paraszáradat. Az operátoron azonban nem lehetett kifogni, egy mondattal megoldotta dilemmát.

A beszélgetés az összeállítás 3. percétől hallható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában