Csalás

2023.11.30. 08:27

62 raklapnyi parfümöt csempésztek volna a fuvarozók, de az esztergomi rendőrök közbeléptek

November 30-án tovább zajlik az ügy tárgyalása, melyen a bizonyítási eljárás folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2019-ben egy gazdasági társaság nevében nyolc nyergesvontatót vásárolt, illetve bérelt, ezek vezetéséhez sofőröket szervezett be. A férfi idegen cégek nyilvános adatait megszerezte, ezek felhasználásával a cégeket ismeretlen személy közreműködésével regisztrálta két, nemzetközi fuvarozással foglalkozó internetes oldalon, majd teljesítési szándék nélkül összesen kilenc fuvart vállalt. 

A vádiratban szereplő kilenc csalás közül a legsúlyosabb esetben a vádlottak 2020. október 13-án egy németországi telephelyen 62 raklapnyi parfümöt pakoltak fel. A csaló férfiak a telephelyről a szállítmányt a megbízással szemben nem Nagy-Britanniába vitték, hanem hamisított rendszámmal ellátott járműszerelvénnyel Magyarországra szállították, azért, hogy azt maguk értékesíthessék. 

A vádlottak 2020. október 18-án egy csornai kamionparkolóban megkísérelték értékesíteni a szállítmányt, eközben jelentek meg az esztergomi rendőrök, akik a férfiakat előállították, a szállítmányt lefoglalták. A bűncselekménnyel okozott kár 215 millió 350 ezer 945 forintnak megfelelő angol font. Egy másik esetben a vádlottak hamisított rendszámmal felszerelt járműszerelvényekkel megjelentek a hollandiai településen lévő telephelyen, ahol mintegy 40 ezer kilogramm csokoládét pakoltak fel. A vádlottak a telephelyről a szállítmányt nem Törökországba vitték, hanem Magyarországra hozták, és ismeretlen személyek részére értékesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában