Csalók

2023.11.06. 15:30

Neten hirdette a kamutűzifát a páros, 4 embert is simán átejtettek

Összejátszott egymással a csaló páros, neten hirdetett kamutűzifából zsebeltek be pénzt négy áldozattól is.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint november 9-én tárgyalják annak a két csalónak az ügyét, akik neten hirdettek eladásra kamutűzifát. A bíróság háromszor tűzött ki előkészítő ülést az ügyben, melyen a vétkesek nem jelentek meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat ítélje pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

A vádirat szerint a nyomozás során ismeretlenül maradt személy 2019 januárjában elhatározta, hogy jogtalan haszonszerzési célzattal, tényleges teljesítési képesség és szándék nélkül tűzifát kínál megvételre internetes hirdetési oldalakon, majd a hirdetésre vásárlási szándékkal jelentkező személyektől a tűzifa vételárának előre történő átutalását kéri. 

A II. rendű vádlott oly módon nyújtott szándékosan segítséget a nyomozás során ismeretlenül maradt személynek a bűncselekmény elkövetéséhez, hogy vele a hirdetések feladása előtt megegyezett abban, hogy a saját nevére bankszámlát nyit és a bűncselekmények elkövetéséből származó, a bankszámlájára érkező pénzösszegeket átutalja vagy személyesen felveszi, majd az ismeretlen személy részére átadja.

Az I. rendű vádlott két sértett vonatkozásában oly módon vett részt a bűncselekmények elkövetésében, hogy a valótlan tartalmú hirdetésben megadott telefonszámon ő egyeztetett velük a tűzifa megvásárlásáról és annak kiszállításáról, mely beszélgetések során ő adta meg nekik a II. rendű vádlott bankszámlaszámát. 

A nyomozás során ismeretlenül maradt személy a hirdetésekben szereplő tűzifával nem rendelkezett, szándéka a vevőként jelentkező személyek által vételárként átutalt pénzösszegek megszerzése volt, mely magatartásával a négy sértettnek 72 ezer 500-510 ezer forint összeg közötti kárt okozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában