Előkészítő ülés

2023.11.14. 16:00

Nem kapott meleg ételt párjától, íróasztalt repített az emeltről - Esztergomban ítélhetik el

A nő nem tudta kitenni otthonából az agresszív férfit, ezért végül ő költözött el nővéréhez.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint előkészítő ülést tartanak november 15-én annak a férfinak az ügyében, aki felszólításra sem akarta elhagyni párja ingatlanát, őt többször megfenyegette, tulajdonát megrongálta. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2016-ban létesített kapcsolata 2020. nyarán megromlott, ettől kezdve a sértett több alkalommal felszólította a vádlottat, hogy végérvényesen hagyja el az ingatlant, erre azonban nem került sor. A férfi rendszeresen azzal fenyegette a párját, hogy elvágja a torkát, rágyújtja a házát, emellett őt rendszeresen trágár szavakkal illette. 

A férfi 2020. nyarán egy baltával szétverte a sértett tulajdonában álló fűnyírót, illetve 2020. és 2022. között széttörte a televíziókészülékét, felgyújtotta a terítőjét és a kabátját, valamint 2021-ben összetörte a tulajdonát képező mobiltelefont és a házban lévő 3 üvegajtó üvegét is betörte. A vádlott 2022. július 15-én ittas állapotban érkezett haza, és mivel nem kapott meleg ételt a nőtől, ezért a fa íróasztalt ledobta a ház emeletéről. A nőben a férfi erőszakos magatartása és rendszeres fenyegetései olyan komoly félelmet váltottak ki, hogy 2022. augusztus végén otthonából nővéréhez költözött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában