Előkészítő ülés

2023.11.18. 08:00

Kis híján halálra vert két fiú egy hajléktalant Oroszlányban, most döntenek sorsukról

A két fiatal a brutális bántalmazásról még videót is készített. Most felelniük kell szörnyű tettükért.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint november 20-án előkészítő ülést tartanak annak a két fiúnak az ügyében, akik Oroszlányban bántalmaztak egy hajléktalant. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat ítélje fiatalkorúak fogházbüntetésére, míg a II. rendű vádlottat bocsássa próbára, mindkettőjük pártfogó felügyeletét rendelje el.

A vádirat szerint a 2006-ban és 2009-ben született elkövetők 2022. november 15-én egy oroszlányi parkban szóváltásba kerültek egy hajléktalannal, apró kavicsokkal dobálták és csúnyán beszéltek vele. Ettől indulatos lett, ezért a fiatalok magára hagyták. Nem sokkal később visszatértek hozzá és az II. rendű vádlott egy ággal, míg az I. rendű vádlott kézzel ütötte meg a padon ülő férfi arcát. Amikor felállt, akkor a II. rendű vádlott megrúgta a felső testét, melytől a férfi elesett.

A fiatalkorúak később egy bokros területen ismét találkoztak a hajléktalannal, aki a földön ült. Odamentek hozzá, majd a II. rendű vádlott egy bottal több alkalommal megütötte a fejét és megrúgta a kezét, míg az I. rendű vádlott legalább 2 alkalommal megrúgta a fejét. A férfi kiabálni kezdett, mire a fiúk elszaladtak. Miután nem érkezett segítség hozzá, visszamentek és tovább bántalmazták. A fiúk egy bottal a férfi jobb oldalát, fejét, vállát ütlegelték. Megpróbált felkelni a földről, és védekezni, mire a támadói több alkalommal megrúgták a hátát és a fejét. A hajléktalan ismét kiabálni kezdett, mire a vádlottak elszaladtak a helyszínről.

A támadók nem sokkal később összetalálkoztak egyik ismerősükkel, akinek elmondták, hogy bántalmaztak egy férfit, majd együtt visszamentek a hozzá, aki még mindig a földön feküdt. Megkérdezték, hogy hívjanak-e mentőt, de a sértett ezt nem kérte. Ekkor az I. rendű vádlott megrúgta a férfi fejét, mely rúgásról videófelvételt készített a telefonjával, majd magára hagyták. A hajléktalan kiabálását egy közelben lakó személy észlelte, és értesítette a mentőszolgálatot. Az I. rendű vádlott a rúgásról készült videófelvételt megmutatta több fiatalkorú ismerősének, majd törölte azt.

A férfi a bántalmazás következtében zúzódásos és horzsolásos sérüléseket, többszörös orrcsonttörést, a koponyagödörben elhelyezkedő keményburok alatti vérzést, baloldali légmellet, sorozatos bordatörést szenvedett el. A keményburok alatti vérzés és az elmozdulással, légmellel, valamint levegőgyülemmel is járó sorozatos bordatörés súlyos, közvetetten életveszélyes sérülések, melyek tényleges gyógytartama 4-5 hét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában