Indítvány

2023.11.23. 08:00

Kertészt játszott ácsi marihuána-ültetvényén a férfi, nem engednék szabadon

Újabb két hónappal hosszabbítanák meg az önjelölt ácsi kertész letartóztatását.

Kemma.hu

Kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki ácsi ingatlanán, illetve ahhoz közeli önkormányzati területen termesztette a marihuánát. Az elkövető letartóztatását a bíróság július 31-én rendelte el, legutóbb november 30-ig hosszabbította meg a határidejét. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a letartóztatás két hónappal történő hosszabbítását  indítványozta, az indítvány szerint továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye.

Az indítvány szerint a férfi július 28. előtt az ácsi ingatlana területén, illetve annak közvetlen szomszédságában található önkormányzati tulajdonú füves, gazos területen - a magas fű és a gaz között elszórva - összesen 58 darab indiai hasis kender növényt termesztett akként, hogy azokat korábban először tenyészedényben nevelte, majd a szabadföldbe kiültette, és a kiültetést követően a növényeket gondosan gondozta, öntözte. A termesztett növényekből fogyasztott is.

A férfit a bíróság kábítószer birtoklásának vétsége miatt 2018-ban és 2023-ban is közérdekű munka büntetésre kötelezte. Az elkövetővel szemben két további büntetőeljárás indult fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége, illetve lopás miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában