Emberölési kísérlet

2023.11.30. 07:30

Folytatódik a komáromi horror-ügy: targoncával akarta agyonnyomni kollégáját egy dolgozó

A dél-koreai férfi utasítására a mongol targoncás kis híján megölte a zsákban fekvő, kiszabadulni nem tudó takarítót. November 30-án folytatódik az ügy tárgyalása, melyen tanú meghallgatás, iratismertetés, perbeszédek és ítélethirdetés várható.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a vádlott és a sértett 2020. május 9. napján a komáromi gyár csarnokában végezték a munkájukat. A vádlott ekkor arra utasította a sértettet és egy másik mongol munkást, hogy a csarnokban összegyűlt szemetet a szokásos módon gyűjtsék össze.

Azonban a vádlott ekkor ismeretlen okból, kezével jelezve, arra szólította fel a sértettet, hogy másszon bele egy, a szemét gyűjtésére szolgáló, vastag szövésű, átlátszatlan, merev takarófóliába. A sértett nem akart a zsákba lépni, ezért a vádlott maga tolta be őt a takarófóliába, majd összefogta a zsák száját, amely olyan erős anyagból volt, hogy felhúzott és zárt állapotban maradt.

A dél-koreai férfi intésére a zsák széleit a mongol munkás fogta meg. Ő tudott arról, hogy a zsákban egy ember van. A vádlott ekkor ismeretlen okból egy, a csarnokban munkát végző targoncásnak intett, hogy a villás rakodóval menjen oda, és nyomja össze a zsákot.

A targoncás nem tudott arról, hogy a vádlott által mutatott zsákban egy ember van, azt gondolta, hogy az összegyűjtött szemét összenyomása és elszállítása a feladata, ezért hangjelzést adva a zsákhoz irányította a targoncát, majd annak villáját felemelte, és azt a körülbelül másfél méter magas csomagolóanyag fölé helyezte, majd a targonca villáit lefelé engedve megkezdte a zsák összelapítását.

A targonca lefelé engedett nagy súlyú villája előbb a sértett fejéhez, majd a hátához ért és a sértettet ily módon a föld felé nyomta, amire a sértett felkiáltott. A targoncás meghallotta a kiáltást, és abbahagyta a műveletet.

A vádlott és a mongol férfi ekkor kiszabadította a sértettet a takarófóliából, a targoncás pedig telefonon értesítette a mentőszolgálatot. A zsákból kiszabadított férfi súlyos sérüléseket szenvedett, alsó végtagjainak bénulása miatt maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki nála. A fejet, hátat, derekat ért és a targonca villájával kifejtett nagy erejű nyomás figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt életveszélyt, vagy halált okozó sérülés okozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában