Felfüggesztett

2023.11.02. 15:00

Elítélték a kamu szakembert, Tatabányától Győrig zsebelte be a pénzt

Többen is megbízták a férfit javítási feladatokkal, azonban azokat egyáltalán nem akarta elvégezni, csak a pénzt zsebelte be áldozataitól.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki végzettség és hatósági engedélyek nélkül vállalkozott szerelésre, javításra, de ezek teljesítése nem állt szándékában. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést, 155 ezer forint vagyonelkobzást szabott ki. 

A próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezte két sértett kárának megtérítésére. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés a mai napon vált jogerőssé, azt az ügyész, és elkövető is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi három sértettet tévesztett meg azzal, hogy magát víz-gáz-fűtés szerelőnek adta ki, így különböző szerelési és javítási munkálatokat vállalt el úgy, hogy ezek teljesítése nem állt szándékában már azok elvállalásakor sem, célja kizárólag az átvett pénz megszerzése volt.

A tatabányai sértett villanyóraszekrény elhelyezésével bízta meg a férfit, aki a szereléshez szükséges villamos doboz és villanyóra megvásárlására 90 ezer forintot kért és vett át. Az elkövető a munka elvégzését 2020. december 12-én vállalta, azonban azt sem határidőben, sem később nem végezte el, a sértett részére elérhetetlenné vált.

A szentendrei sértett azzal bízta meg a férfit, hogy az elromlott kazánját egy új kazánra kicserélje. Az új kazán beszerzésére és a munkálatok elvégzésére a férfi 140 ezer forint kért és vett át. A férfi 2021. február 16-án egy használhatatlan, rossz állapotú kazánt szállított le, ezért 15 ezer forintot kért és kapott. A sértett a rossz kazán beszerelését nem kérte. A férfi ezután elérhetetlenné vált, az új kazán leszállítását és beszerelését nem végezte el.

A győri sértett azzal bízta meg az elkövetőt, hogy lakóhelyén felszerelt fürdőszobai radiátort megjavítsa. A férfi azt mondta, hogy a radiátor nem javítható. Új radiátor megvásárlására 30 ezer forintot kért és vett át. Az elkövető a munkát sem határidőben, sem később nem végezte el, újfent elérhetetlenné vált, új radiátort nem szerelt be, az nem is állt szándékában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában