Ülés

2023.11.18. 12:00

A világ legtrükkösebb headset-jét sózta rá az esztergomi vevőre a csaló

A netes csaló hirdetéseivel 20 embert vert át, azoktól összesen több mint egy millió forint szedett ki.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint november 20-án előkészítő ülést tartanak annak a csalónak az ügyében, aki a neten hirdetett meg nemlétező dolgokat, így 20 embert vert át. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint rendelkezzen a sértetteknek okozott kárt megfizetéséről.

A vádirat szerint a korábban egy alkalommal büntetett vádlott 2020. évben elhatározta, hogy műszaki cikkek webáruházon keresztüli értékesítésével fog foglalkozni, annak ellenére, hogy raktárkészlettel, valamint az általa eladásra hirdetett termékekkel nem rendelkezett. A csaló a vevőket megtévesztve a megrendeléseiket nem teljesítette, az általuk átutalt pénzt jogtalan haszon végett korábbi, szintén nem teljesített megrendelések árának visszatérítésére, valamint a saját megélhetésére fordította. A férfi cselekményével 20 vevőnek több mint egy millió forint kárt okozott.

Az egyik esetben a csaló egy headset-et hirdetett meg egy webáruházban. A hirdetésre az esztergomi vevő jelentkezett, majd a vádlott által küldött díjbekérő alapján 2022. március 10-én átutalta a termék vételárát és a szállítási költséget, azaz 21 ezer 939 forintot a vádlott által megadott bankszámlára. A csaló azonban a hirdetésre jelentkező sértettet megtévesztve a megrendelt terméket nem küldte el, azzal nem is rendelkezett, és a pénzt sem utalta vissza, a vevő számára elérhetetlenné vált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában