Előkészítő ülés

2023.10.16. 07:00

Vitapartnerét akarta elütni Tatabányán az ittas férfi, gyors elugrása mentette meg

Az ügyészség hosszú időre eltiltaná a vezetéstől a vitapartnerért elütéssel megfélemlítő férfit.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 17-én előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki ismerősét akarta elütni Tatabányán. Az z ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el hosszabb időre a vezetéstől, valamint mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától is.

A vádirat szerint a férfi 2020. december 13-án ittas állapotban vezetett személygépkocsit Tatabánya lakott terültén.Őt a Tatai Rendőrkapitányság, mint szabálysértési hatóság 2020. október 1-jén jogerős határozatával 12 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. 2021. július 31-én egy szórakozóhely előtti parkolóban a férfi szóváltásba keveredett a sértettel, majd az ittas és a járművezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt álló, érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott beült az autójába, tolatni kezdett, majd hirtelen elindult előre, miközben a felgyorsult autót szándékosan a parkolóban álló vitapartnere irányába kormányozta abból a célból, hogy őt megijessze. 

A sértett az ütközés elkerülése érdekében elugrott a kocsi elől. Az ittas sofőr ezt követően lehajtott a parkoló területéről, ráhaladt a parkoló melletti mezőgazdasági területre, majd visszafordult a parkoló irányába. Ekkor egy vízelvezető árokba hajtott, és az autó eleje az árokba csapódott. A férfi azon magatartásával, miszerint az autóját  szándékosan a sértett irányába kormányozta, ő az ütközést csupán elugrással tudta elkerülni, az életét, testi épségét közvetlenül veszélyeztető helyzetet hozott létre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában