Lefejelte

2023.10.11. 16:27

Testi sértésért felel az ácsi agresszor - riasztófegyverrel lehetett csak jobb belátásra bírni

A komáromi bíróságon október12-én, csütörtökön előkészítő ülésen tárgyalják annak a többszörös visszaeső férfinak az ügyét, aki egy szórakozóhely bejárata előtt randalírozott és lökdösődött. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint és mint arról korábban beszámoltunk, a többszörös visszaeső vádlott 2022. július 31-én hajnalban egy ácsi szórakozóhely bejárata előtt kétszer meglökött egy férfit. Az esetet látta egy harmadik férfi, aki, hogy megakadályozza a további bántalmazást, az agresszort hátulról lefogta.

A vádlott ekkor, annak érdekében, hogy szabaduljon a fogásból, nagy erővel hátrafejelt, amitől a sértett jobb szemöldöke felrepedt és vérezni kezdett. Miután a vádlott kiszabadult a fogásból, eltávolodott a szórakozóhelytől, ám a szitkozódást nem hagyta abba, sőt, támadólag elindult a sértett irányába, aki erre az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét használva több alkalommal a levegőbe lőtt.

A támadó a maró hatású gáz miatt felhagyott a cselekményével és távozott a helyszínről. A sértettnek a jobb szemöldöke felett zúzódásos sérülése keletkezett, bőre 4 centi hosszan felnyílt. A vádlott cselekménye alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában