Súlyos testi sértés

2023.10.22. 15:35

Párkapcsolati terror: rendszeresen verte, fojtogatta, szidalmazta részegen párját a férfi

Az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülést tart annak a férfinak az ügyében október 24-én, aki súlyosan bántalmazta élettársát. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2019. június 2-án az élettársát többször fejen ütötte, amivel nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott neki. A bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is. 

A vádlott 2021-ben a tokodi lakóhelyükön a nőt többször megpofozta, ököllel megütötte, emiatt felrepedt a szája. 2021 év végétől 2022 tavaszáig szinte minden hétvégén ittas állapotban ordítozott a nővel, szidalmazta, összetörte a berendezést. A férfi 2022 áprilisában poharat, üveget tört össze, majd legalább két alkalommal megütötte a sértett orrát, kétszer a szemeit, egy alkalommal pedig a száját, majd megfogta a nyakát, annál fogva rángatta, miközben azt mondta, hogy „megfojtja és beleteszi az emésztőbe”. 

A nőnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. A nő a lányától kért segítséget, akit ezután telefonon azzal fenyegetett meg a férfi, hogy ha odamegy hozzájuk, akkor megöli. A vádlott büntetett előéletű, őt 2015-ben a bíróság ugyancsak az élettársa sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában