Ítélet

2023.10.03. 15:50

Koppant a Csónakázó-tavi díler - ezt kapta, amiért kiskorúaknak is árult Tatabányán

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a férfival szemben.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a bíróság 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, ezen felül 976 ezer 900 forint összegű vagyonelkobzásra ítélte azt a férfit, aki Tatabányán, jellemzően a Csónakázó-tó környékén árult drogot. A tőle lefoglalt telefont is elkobozták – tudtunk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfi 2020. december és 2022. október között, több alkalommal Budapesten a Keleti-pályaudvarnál ismeretlen személytől marihuánát, valamint extasy tablettát vásárolt azért, hogy azokat továbbértékesítse. A kábítószer egy részét ugyanezen időszakon belü, Tatabánya területén, jellemzően a Csónakázó-tó környékén több személynek – köztük kiskorúaknak is – eladta, miközben maga is fogyasztó volt.

A vádlott 2022. március és 2022. június között, Tatabányán, a Csónakázó-tónál az általa megvásárolt kábítószerből a 18. életév alatti fiú részére – fogyasztás céljából – összesen 10 alkalommal, alkalmanként 1 gramm marihuánát értékesített. A vádlottnak ezen tevékenységéből 40 ezer forint összegű bevétele származott.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezést jelentett be – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában