Lopás

2023.10.03. 07:36

Komplett lemeztetővel a nyakukban sétáltak Dorogon a tolvajok, de a tulaj közbeszólt +videó

Szerencsére az abszurd esetet egy biztonsági kamera is rögzítette.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik lemeztetőt loptak. A lemeztető cipelését biztonsági kamera rögzítette.

A vádirat szerint két férfi 2023. május 12-én Dorogon egy családi ház udvaráról egy darab 30 ezer forint értékű lemeztetőt lopott úgy, hogy az udvarra a kerítésen át egyikük bemászott, a lemeztetőt kiadta társának, majd azt együtt vitték el a helyszínről. Az időközben hazaérkező  sértett az utcán észlelte, amint a tolvajok a lemeztetőt  vitték,  őket számon kérte, a rendőrség kihívását helyezte kilátásba. A tolvajok ezután a lemeztetőt visszavitték és bedobták az ingatlan udvarára.

Az egyik férfi más bűncselekményeket is elkövetett

2023. május 30-án egy üresen álló esztergomi önkormányzati épületbe ablakbetöréssel bejutott, majd az egyik ablakon kihajolva a tetőhöz rögzített, fémből készült ereszcsatornát 1 méter hosszan egy fém csővel feszegetni kezdte, azonban tevékenységét befejezni nem tudta, mivel az időközben helyszínre érkező közterület-felügyelők ebben megzavarták.  2023. június 5-én a dorogi üzletből 12 darab, összesen 52.548 forint értékű  nemespenészes szalámit lopott úgy, hogy azokat a nála lévő táskába rejtette, majd az üzletből fizetés nélkül akart távozni, azonban a biztonsági szolgálat feltartóztatta. 2021-ben és 2022-ben kábítószert is fogyasztott.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban a több bűncselekményt elkövető férfival szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a lemeztető lopásban társával szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában