Tudtak élni!

2023.10.20. 08:48

Ingyen lakásnak használt szállodákat és panziókat, Pilismaróton se fizetett G. H. és D. M.

Egy férfi és az élettársa több szállásadónál is meghúzta magát, de a fizetés előtt mindig távoztak. Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat.

Kemma.hu

Egy 45 éves nő és az 51 éves férfi társa furcsa módon oldotta meg a lakhatását. 2022. október 26–29. között Pilismaróton szálltak meg, majd fizetés nélkül távoztak. A férfit alig két hónap múlva már gyanúsítottként ki is kihallgatták a rendőrök.

Kiderült, hogy a család ez idő alatt is különböző panziókban húzta meg magát, de egyik esetben sem fizettek. A nyomozás során kiderült, hogy más rendőrkapitányságokon is tettek feljelentést szállásadók hasonló bűncselekmény miatt. A szállások foglalásával és igénybevételével az üzemeltetőket minden esetben megtévesztették, ugyanis nem állt szándékukban a szolgáltatás kifizetése. Az ügyeket végül egyesítették, a nyomozást az Esztergomi Rendőrkapitányság folytatta – adta hírül a police.hu.

Mivel G. H. és D. M. állandóan változtatták tartózkodási helyüket, valamint az elérhetőségüket, ezért a rendőrök körözést adtak ki ellenük. 2023. október 17-én fogták el őket Szügyön. A férfi ellen 18 rendbeli, a nő ellen 17 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyik eljárás. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezésére az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, amit a bíróság elrendelt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában