Letartóztatták

2023.10.14. 08:09

Fotókon a tárkányi ámokfutás nyomai: a sofőr jogsi nélkül, részegen ütközött kerítésnek, táblának

Az ittas járművezetés vétsége és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatását. Az ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte a bűnismétlés, szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének lehetősége miatt. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem végleges.

Kemma.hu

A tényállás és a nyomozás eddigi adatai szerint a férfi nem is vezethetett volna, hiszen korábban már eltiltották a járművezetéstől. Az eltiltás ellenére október 11-én Tárkány lakott területén a Fő utcában súlyos fokú ittas állapotban vezette autóját, amellyel egy kerítésnek ütközött, majd hirtelen gázadással elindult előre, és elhajtott a helyszínről.

A férfi ezután a 8146. számú útra hajtott az autóval, és Tárkány irányából Nagyigmánd felé tartva ittassága miatt több alkalommal elveszítette a jármű feletti uralmat, és áttért a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávba, majd nekiütközött egy úthibát jelző táblának.

A férfi ekkor sem állt le, ezután ugyanis visszatért Tárkány lakott területére, ahol újfent több alkalommal áttért a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávba, és legkevesebb két személygépkocsit, valamint egy buszt kényszerített irányváltoztatásra. Az elkövető ezt követően a Fő utcában egy kapubeállóba parkolt, és megvárta a vele szemben intézkedő rendőrjárőrök érkezését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában