Együttműködés

2023.10.09. 17:30

Esztergomban is fontosnak tartják a diákok biztonságos közlekedésre nevelését

Az idei tanévtől a Prímási Iskolaközpont is csatlakozott a Biztonságos Közlekedés Akadémiája elnevezésű közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési oktatási programhoz, mely keretében hétfőn adták át az oktatási intézmény számára a közlekedési oktatási eszközöket.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Megtudtuk, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Tatabányai és az Esztergomi Tankerületi Központok, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével együttműködve még a 2019/2020-as tanévben indították el a közös programjukat, mely lényege, hogy a vármegye területén lévő oktatási intézményekben tantervi keretek között készítik fel felmenő rendszerben a diákokat.

 Az eseményen Sólyáné Farkas Friderika rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője üdvözölte a diákokat és a meghívott vendégeket, majd köszönetet mondott a támogatóknak, hiszen a segítségük révén a diákok minél több ismeretet szerezhetnek a témában. 

Az idei tanévtől a Prímási Iskolaközpont is csatlakozott a Biztonságos Közlekedés Akadémiája elnevezésű közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési oktatási programhoz, mely keretében hétfőn adták az oktatási intézmény számára a közlekedési oktatási eszközöket.
Fotó: W. P. / Forrás:  24 Óra

Milus Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens, rendészeti rendőrfőkapitány helyettes beszédében kiemelte: az oktatási intézmények révén már mintegy 1500 gyermek vehet részt a programban. Kijelentette, hogy arra törekednek, hogy az együttműködés révén csökkentsék a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számát, ebben pedig a rendőrség mellett a partnereknek, a társhatóságoknak és az oktatási intézményeknek is feladata van. A beszédek után a gyermekek egyenpólókat és csokoládékat is kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában