Lopás és csalás

2023.09.25. 07:00

Videón a tatabányai üzletet szétlopó szarka, negyedmilliós mobillal is trükközött

A férfi több alkalommal is lopott a tatabányai üzletből, ráadásul egy igen drága telefon vásárlásánál csalt is.

Kemma.hu

Lopás és csalás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, akinek a lopási cselekményét a tatabányai műszaki áruház biztonsági kamerája rögzítette.Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, kötelezze a sértettek kárának megtérítésére.

A  vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 6-án kétszer, majd szeptember 12-én ugyanabban a tatabányai műszaki üzletből összesen három hangszórót lopott. Az áruvédelmi eszközt tartalmazó csomagolást a termékekről eltávolította, az üzletet fizetés nélkül hagyta el. A bűncselekmény elkövetési értéke: 49 ezer 840 forint, mely a nyomozás során nem térült meg.

A különösen visszaeső férfi csalást is elkövetett azzal, hogy megkérte ismerősét, hogy telefonvásárlásnál a szerződést tanúként írja alá. A tatabányai üzletben 2020. november 18-án az ismerősével a szerződést úgy íratta alá, hogy azzal a telefont a 72 éves ismerőse vásárolta meg a saját nevére, de erről az ismerőse nem tudott. A mobiltelefon átvételét követően az elkövető  sem a havi törlesztőrészleteket, sem az előfizetési és forgalmi díjakat nem fizette meg a távközlési cégnek. A telefonvásárlás során az elkövető a távközlési cég ügyintézőjét  a tévedésben lévő,  ismerőse felhasználásával, a szerződő fél és a teljesítési szándéka vonatkozásában tévedésbe ejtette. A bűncselekménnyel okozott kár: 258 ezer 962 forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában