Többrendbeli lopás

2023.09.19. 09:04

Videó: garázsokat törtek fel a tatabányai tesók, tizenkétszer csaptak le a városban

A többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a testvérpár ellen.

Kemma.hu

Bepakolták a zsákmányt, aztán uzsgyi

Forrás: Magyarország Ügyészsége/Youtube

A vádirat szerint a két férfi március 31-én este egy tatabányai garázsba ajtókifeszítéssel ment be, és onnan egy 65 ezer forint értékű  motorkerékpárt, azaz pocket bike-ot lopott. A nyomozó hatóság a motort az elkövetők tatabányai tartózkodási helyén foglalta le.

Az elkövetők korábban, január 19. és március 17. között további 11 garázst törtek fel, ahonnan szerszámgépeket, kéziszerszámokat, horgászfelszerelést és háztartási eszközöket loptak. Az egyi garázsból 329 ezer, egy másik garázsból 415 ezer forint értékben vittek el tárgyakat.  

Az ügyészség a testvérpárral szemben hat rendbeli lopás bűntette és hat rendbeli lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot, amelyben az egyik elkövetővel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a másik férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. Utóbbi férfival szemben indítványozta magatartási szabályként annak előírását, hogy létesítsen bejelentett munkaviszonyt, ennek elmaradása esetén regisztráltassa magát a területileg illetékes munkaügyi központnál. Indítványozta az ügyészség azt is, hogy a bíróság a polgári jogi igényt bejelentő sértettek kárának megfizetésére kötelezze az elkövetőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában