Karambol

2023.09.15. 09:16

Rendőrautónak ütközött a betintázott sofőr Tatán, komoly büntetés várhat rá

Ittas állapotban járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki rendőrautó elé hajtott közepes fokú ittas állapotban.

Kemma.hu

A sérült rendőrautó

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a férfi járművezetői engedéllyel sosem rendelkezett, 2022. október 19-én úgy vezette Tata területén a személygépkocsit, hogy aznap szeszes italt fogyasztott, közepes fokban volt ittas állapotban. A férfi az autóban két utast szállított.

Az elkövető az autóval Szomód felől indexelés nélkül kanyarodott ki balra az 1. számú főútra úgy, hogy a kanyarodó sávból jobbra kihajtott a Komárom irányából érkező, szabályosan közlekedő rendőrségi személygépkocsi elé. A vétlen sofőr jobbra rántotta a kormányt, de az elkövető kocsija jobb hátsó részével így is nekiütközött a rendőrségi jármű bal elejének.

A balesetben személyi sérülés nem történt, de a rendőrségi járműben 875 ezer forint nagyságú kár keletkezett. Az elkövető büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, mert a bíróság 2017-ben ittas állapotban járművezetés miatt 1 év 4 hó fogházbüntetésre ítélte, amelyből 2019. november 8-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

A férfival szemben már van folyamatban büntetőeljárás ittas járművezetés vétsége miatt a Komáromi Járásbíróságon, az ügyészség az ügyek egyesítését, valamint azt indítványozta, hogy a bíróság az elkövetőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és a közúti vezetéstől eltiltásra ítélje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában