Ítélet

2023.09.14. 10:01

Rablással zárult a közös italozás: saját lakásában fosztottak ki egy férfit Tatabányán

A Tatabányai Járásbíróság a szeptember 13-án tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson rablás bűntette ügyében hozott ítéletet.

Kemma.hu

A bíróság az I. rendű vádlottat 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, a III. rendű vádlottat 1 év 3 hónap börtönbüntetésre, valamint 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A másodrendű vádlottat a bíróság a március 8-án tartott előkészítő ülésen, bűnpártolás vétsége miatt jogerősen 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A tényállás szerint az I. rendű vádlott és testvére 2020. június 17-én Tatabányán megismerkedtek a sértettel, akivel a tatabányai házukba mentek, ahol nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, melytől az illető bódult állapotba került. Az I. rendű vádlott tudta, hogy a fickónál jelentősebb összegű készpénz van, ezért – az ittas állapotban lévő testvére tudta nélkül – a férfit arcon ütötte, majd nadrágjának zsebéből kivett 190 ezer forint készpénzt. Az illető visszakérte a pénzt, mire az I. rendű vádlott ismét arcon ütötte, majd a pénzt odaadta a bűncselekmény elkövetésében közre nem működő, azonban arról percekkel később tudomást szerző II. rendű vádlottnak, aki azt egy közeli bokorban elrejtette, majd később közösen elköltötték.

Az ittas állapotban lévő III. rendű vádlott ugyanezen a napon 22 óra után megjelent az ingatlannál, és jogtalanul eltulajdonította a sértett 95 ezer forint értékű mobiltelefonját, mely kárösszeg a mobiltelefon lefoglalásával és a sértett részére történő kiadásával megtérült. 

2021. szeptember 17-én éjjel a vádlott egy tatabányai lakóépület előtti parkolóban kiabált, miközben egy személygépkocsi hátsó kereke feletti karosszériaelemet behorpasztotta és a hátsó lámpáját kitörte, mellyel 187 ezer forint kárt okozott. Ezt követően az épület bejárati ajtaját rugdalta, annak üvegét kitörte, mellyel több mint 13 ezer forintnyi kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában