Indítvány

2023.09.28. 11:30

Neszmélyen tintázott haverjaival a nő, 190 méter után az árokban landolt autójával

Először gyalog indult haza a baráti összejövetelről, majd meggondolta magát és kocsiba ült, végül az oldalára borulva állt meg az árokban.

Kemma.hu

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki kanyarodás közben a szalagkorlátot átszakította autójával Neszmélyen. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A  vádirat szerint a nő május 6-án Neszmélyen egy baráti összejövetel során szeszes italt fogyasztott. A nő az összejövetelre kocsival érkezett, másnap éjjel 2 óra 30 perc körüli időben gyalog elindult hazafelé. Útközben a nő meggondolta magát, autóba ült, és azzal közepes fokú alkoholos állapotban elindult a naszályi lakóhelyére.

A nő mintegy 190 méter megtételét követően jobbra kanyarodása során a jármű sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, így a járművel áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba és a jármű szélével szalagkorlátnak ütközött. A személygépkocsi a szalagkorlátot áttörve az ott lévő beton vízelvezető árokban állt meg. A baleset következtében a szalagkorlát megrongálódott, abban 359 ezer 462 ezer forint kár keletkezett, a balesetben személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában