Hátborzongató

2023.09.16. 12:07

Helyszíni fotókon a bábolnai majdnem-tragédia - benzinszag buktatta le az 57 éves gyújtogatót

Az 57 éves L. T. a szomszédaira akarta rágyújtani a házat a bábolnai Farkaskút-pusztán. Emberölés kísérlete miatt vették őrizetbe.

Kemma.hu

A férfi benzint locsolt szét a háznál, amíg a bent lévők aludtak

Forrás: police.hu

A rendőrségre szeptember 14-én hajnalban érkezett bejelentés, miszerint egy férfi Bábolnán, Farkaskút-pusztán bemászott szomszédai házának ablakán, és ott üzemanyagot locsolt szét. Eközben azzal fenyegetőzött, hogy a bent lévőkre gyújtja az épületet.

A férfi a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült, de a közelben elfogták. Az 57 éves L. T. ellen több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt indítottak eljárást a nyomozók – adta hírül a police.hu-n a rendőrség.

A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tegyen indítványt a letartóztatására. Mint arról korábban beszámoltunk, a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a több ember életét veszélyezteve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a főügyészség indítványa alapján 1 hónapra el is rendelte a férfi letartoztatását.

A gyanúsított egyébként többszörösen büntetett előéletű, korábban erőszakos bűncselekmények miatt is büntetve volt, 1988-ban emberölés és más bűncselekmények miatt, mint különös visszaesőt 12 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában