Bíróság elé áll

2023.09.11. 17:45

Esztergomi asszonyverőt állítanak bíró elé kedden

A felbőszült férj részegen támadt a feleségére, a hajánál fogva húzta a kavicsos földön. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendelje el egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Kemma.hu

Szeptember 12-én, kedden áll bíróság elé az a férfi, aki a feleségét bántalmazta részegen Esztergomban. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a büntetett előéletű vádlottat a bíróság ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és rendelje el egy
korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is. 

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 25-én az esztergomi lakásban, részegen szóváltásba keveredett a feleségével. A nő kiment az udvarra és leült a földre, ám a vádlott utána ment és felszólította, hogy menjen vissza a lakásba. A nő azonban nem fogadott szót, mire a vádlott megragadta a haját és a jobb térdével megrúgta a sértett arcát.

A nőnek rúgástól felszakadt a szemöldöke, 2 centis sebe keletkezett, a terület meg is duzzadt és a nő orra is vérezi kezdett. A felbőszült férj azonban nem kegyelmezett, a hajánál fogva húzta végig a kavicsos földön a nőt, akinek a térdén 3 centis horzsolt
seb keletkezett.

A bántalmazás miatt a nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a támadott szemtájék és az erőbehatás mértékének figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására, a csonttöréssel járó sérülés bekövetkezésének reális lehetősége fennállt. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendelje el egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában