Felvétel

2023.09.06. 11:44

Csak úgy pörgött a piros Suzuki - kamion pöckölte meg az M1-esen +videó

A felvételeket a Magyar Közút tette közzé, kiemelve, hogy mennyire veszélyes a nehézgépjárművek holtterében lenni.

Kemma.hu

Ismét egy ijesztő videót osztott meg a Budapesti Autósok Közössége nemrég, amelyet a Magyar Közút Instagram-oldalán szúrták ki. Az eset az M1-es autópályán történt, az M7-es bevezetőjénél, ahol egy kamionos az esős időben durván kipörgette a mellette haladó piros járművet, és csak a szerencsén múlott, hogy nem lett belőle komoly baleset.

 „Egy kamion vezetőfülkéjéből kitekintve, típustól függően akár több szobányi terület részben vagy teljesen beláthatatlan a sofőrök számára. Ezeken a területeken „láthatatlanná válhat” a többi közlekedő. Vannak olyan területek, melyeket a sofőr odafigyeléssel, tükrök segítségével beláthat, akadhat azonban olyan rész is, melyre semmilyen rálátása nincs. Ezt nevezzük abszolút holttérnek” – írják a videó bejegyzésében.

Mint megjegyezték, a vezető 180 fokos szögben tudja ellenőrizni a környezetét, a tükrök segítségével pedig a mögötte levő területet. De nem szabad elfelejteni, hogy egyszerre nem tudnak mindenhova figyelni, így például egy előzés során célszerű megbizonyosodni arról, hogy a sofőr tudomást vett a jelenlétünkről és igyekezni kell, hogy a lehető leggyorsabban elhagyjuk a holtteret.

Érdemes a neten rákeresni a kamionos holttér kifejezésre, mert számos hasznos videós és képi anyag mutatja be, hogy mit láthatnak és mit nem a kamionosok a vezetőfülkéből. Vezetésnél, előzésnél, sávváltásnál vagy az úttesten való áthaladásnál ezekkel számoljunk, hogy elkerülhetőek legyenek az ilyen jellegű esetekből adódó balesetek. – írták meg az Instagram-oldalukon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában