Ítélet

2023.09.26. 17:25

110-zel előzött Tatabányánál a cserbenhagyó, 300 ezres pénzbüntetéssel megúszta

A gyorshajtó sofőr előzés közben a szemből érkező visszapillantójának ütközött, amitől berobbant a vétlen autós ablaka.

Kemma.hu

Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki előzés közben ütközött a vétlen sofőr autójának Tatabányánál. A Tatabányai Járásbíróság a férfit 300 ezer forint pénzbüntetésre és 10 hónap közúti vezetéstől eltiltásra ítélte a sofőrt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész előbb 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, majd azt tudomásul vette, míg a vádlott és védő az ítéletet kihirdetését követően nyomban tudomásul vette.

A vádirat szerint az elkövető 2022. november 17-én Tatabánya lakott területén kívül, a 8135. számú úton Környe felől Tatabánya irányába, a megengedett 90 kilométer/órás sebességet túllépve, legalább 110 kilométer/órás sebességgel vezette autóját. A férfi a haladása során egy besorolósávot követő forgalomtól elzárt területre ráhajtva megkezdte az előtte haladó személygépkocsi előzését, eközben bal oldali visszapillantó tükrével nekiütközött a szemből érkező személygépkocsi bal oldali visszapillantó tükrének.

A forgalomtól elzárt területre is ráhajtott a sofőr
A forgalomtól elzárt területre is ráhajtott a sofőr
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ütközés hatására a vétlen fél által vezetett autó bal oldali első ablaka teljes terjedelemében betört és az üvegszilánkok az utastérbe repültek, vágott sérüléseket okozva a sofőrnek. Az ütközést követően az elkövető anélkül, hogy megállási, meggyőződési és segítségnyújtási kötelezettségének eleget tett volna járművével elhajtott. A sértett sérülése a nyolc napot nem haladta meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában