Fejlemény

2023.08.07. 15:37

Továbbra is letartóztatásban marad a férfi, aki nőnek kiadva magát milliókkal vert át férfiakat

A 27 éves férfi a közösségi hálón szedte áldozatait.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a Nyergesújfalui Rendőrőrs nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki azt a 27 éves férfit még tavaly novemberben, aki a közösségi hálón szedte áldozatait, nem is akárhogy: nőnek kiadva magát milliókkal verte át a férfiakat a neten zsarolással.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását legutóbb augusztus 17-ig hosszabbította meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfi letartóztatását újabb három hónappal, azaz november 17-ig hosszabbítsa meg, mert álláspontja szerint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll. Az indítvány alapján a bíróság a férfit ülésen fogja meghallgatni, azt követően hozza meg végzését – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A férfi a megalapozott gyanú szerint internetes oldalakon különféle női álneveken regisztrált, ezekhez az internetről töltött le fotókat. Az álprofilon keresztül kapcsolatba került férfiaktól valótlan indokokra hivatkozva pénzt kért, illetve további pénzösszegek átutalását követelte, miközben a sértetteket megfenyegette, hogy a családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk előtt nyilvánossá teszi korábbi levelezésüket, illetve azt a tényt, hogy társkereső oldalra regisztráltak, és itt kapcsolatot létesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában