Ítélet

2023.08.25. 13:03

Piszkavassal támadt riválisára a féltékeny komáromi hősszerelmes

A Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki élettársa miatti féltékenységből piszkavassal ütött fejbe egy másik férfit. Most ítélet született az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A Komáromi Járásbíróság büntetővégzésében garázdaság bűntette miatt 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben. A végzés jogerős – derült ki a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a férfi 2022. augusztus 12-én Komárom belvárosában meglátta az élettársát, aki a sértettel beszélgetett. A vádlott emiatt dühös lett, a lakóhelyére ment, ott magához vett egy – az élet kioltására is alkalmas – piszkavasat, azzal visszatért a helyszínre. 

A férfi a piszkavassal egy hirtelen mozdulattal, közepes erővel ráütött a sértett fejére, majd távozott. Az ütés következtében a sértett homlokán zúzott seb keletkezett, amely nyolc napon belül gyógyult, emiatt a sértett magánindítvánnyal nem élt. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában