Letartóztatás meghosszabbítása

2023.08.11. 14:30

Nőként zsarolta a neten az áldozatait a férfi, Esztergomban döntöttek a sorsáról

A női álprofillal a férfi több férfitől is csalással és zsarolással húzott ki pénzt.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járásbíróság újabb három hónappal meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinak, aki interneten keresztül nőnek adta ki magát és különböző álprofilokon keresztül csalt és zsarolt ki pénzt férfiaktól. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi letartóztatását november 17-ig hosszabbította meg a bíróság. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be.

A férfi a megalapozott gyanú szerint internetes oldalakon különféle női álneveken regisztrált, ezekhez az internetről töltött le fotókat. Az álprofilon keresztül kapcsolatba került férfiaktól valótlan indokokra hivatkozva pénzt kért, illetve további pénzösszegek átutalását követelte, miközben a sértetteket megfenyegette, hogy a családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk előtt nyilvánossá teszi korábbi levelezésüket, illetve azt a tényt, hogy társkereső oldalra regisztráltak, és itt kapcsolatot létesítettek.

Az egyik esetben az elkövető valótlanul azt ígérte a sértettnek, hogy találkozik vele, ezért cserébe 80 ezer forintot kért. A sértett 2020. szeptember 30-án átutalta ezt az összeget. Ezt követően a férfi az édesanyja orvosi kezelésének költségeire kért pénzt, ezért a sértett háromszor összesen 380 ezer forintot utalt át. Ezután az elkövető azt állította, hogy felbérelték arra, hogy a sértettről adatokat szerezzen azért, hogy leleplező cikket írjanak róla. A sértett félelmében összesen 300 ezer forintot utalt. Ezután az elkövető hamis ügyvédi iratokat készített, azokat megküldte sértettnek, ennek okán ügyvédi költségre követelt pénzt. Két alkalommal összesen 295 ezer forintot utalt.

Ezután az elkövető fenyegetésére, miszerint kiadja a róla megszerzett információkat, a sértett  520 ezer forintot utalt át. A férfi a fentieken kívül is kért pénzt a visszafizetés szándéka nélkül, így a sértett huszonhárom alkalommal utalt át különböző összegeket.

Az elkövető ennek a sértettnek csalással és zsarolással összesen 2 millió 631 ezer 90 forint kárt okozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában