Ítélet

2023.08.31. 13:00

Esztergomi körforgalomban okozott balesetet a cserbenhagyó, 17 hónapig nem vezethet +videó

Az elsőbbségadás elmulasztása után balesetet is okozott a sofőr, azonban megállás nélkül továbbhajtott az esztergomi körforgalomból.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint cserbenhagyás vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat  alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú határozatot hozott  azzal a férfival szemben, aki az esztergomi körforgalomba az elsőbbségadást elmulasztva hajtott be, emiatt egy másik kocsinak ütközött, ezután a helyszínről megállás nélkül elhajtott. A járásbíróság az elkövetőt 875 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 5 hónap vezetéstől eltiltásra ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 14-én hajnalban kocsijával Esztergom-kertváros lakott területén a körforgalomhoz ért, ahol az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a körforgalomban szabályosan haladó másik személygépkocsi részére. Emiatt az elkövető a körforgalomba történő behajtást követően a gépkocsijával a másik jármű jobb oldalának ütközött, ami miatt ez a gépkocsi a függőleges tengelye körül elfordult,  és a menetiránnyal szemben állt meg.

Az elkövető észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, miszerint a balesetben valaki megsérült-e, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, a helyszínről megállás nélkül elhajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban ennek reális veszélye fennállt. Az elkövető 2022. augusztus 16-án önként jelentkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában