Fokozott ellenőrzés

2023.08.29. 13:00

Drónokkal vármegyénk útjain: az egyenruhások a balesetek megelőzéséért dolgoztak

A rendőrség minden eszközzel a balesetek megelőzésén dolgozik. Az akció során az egyenruhások az elsőbbségadás betartását ellenőrizték, amely a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek egyik vezető oka

Kemma.hu

Az Esztergomi és a Dorogi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. augusztus 28-án pilóta nélkül légijármű bevetése mellett tartottak közlekedésrendészeti fokozott ellenőrzést – adta hírül a police.hu. Az akció során az egyenruhások az elsőbbségadás betartását ellenőrizték, amely a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek egyik vezető oka.

Az ellenőrzés alkalmával a drón kamerája egy személygépkocsit rögzített, amely az „Állj, Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál megállás nélkül behajtott a kereszteződésbe. A jármű vezetőjét a rendőrök megállították, amely során megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A kollégák a jármű vezetőjével szemben az elsőbbségadás elmulasztása miatt helyszíni bírságot szabtak ki, továbbá az engedély nélkül vezetés miatt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában