Gázolás

2023.07.27. 11:05

Vonatgázolás Dorogon: életveszélyes sérüléseket szenvedett a férfi az állomáson

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a férfit, aki július 26-án, szerdán este a kettes számú peronról a vonat elé lépett a dorogi vasútállomáson – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

Kemma.hu

Az esztergomi hivatásos tűzoltók a mentőszolgálattal közösen board segítségével kiemelték a vonat alól az elgázolt embert

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mint arról a MÁVINFORM nyomán a kemma.hu is beszámolt, szerdán az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra 19:05-kor elindult Z72-es vonat (2031) a dorogi állomásra történő érkezés közben elgázolt egy embert. A helyszínelés az estig órákig tartott, addig az érintett vágányon szünetelt a forgalom, a szerelvényről leszállított utasokat a Dorogról 19:44-kor továbbinduló Z72-es járatra (2041) szállították át, amely Magdolnavölgy megállóhelyen is megállt.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy az esztergomi hivatásos tűzoltókat riasztották a dorogi vasútállomásra, ahol a helyszín biztosítása mellett a sérült mozgatásában nyújtottak segítséget a mentőszolgálat munkatársainak.

A baleset után a 10-es út nevű Facebook csoportban azt írták, hogy a mentők és a tűzoltók is hamar a helyszínre siettek. 20 óra környékén többen szemtanúi voltak annak, hogy nagy küzdelmet folytattak a peronon a sérült életéért. Marosán Angelika rendőr hadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Az elmúlt heteket is figyelembe véve nem ez az első vonatgázolás Dorog közigazgatási területén. Június 20-án a 111-es úti vasúti átjáró és Esztergom-Kertváros közötti szakaszon egy 1981-es születésű tahitótfalui lakost gázolt el kora délután az egyik Esztergomba tartó szerelvény, az említett személy – aki több portál szerint is öngyilkossági szándékkal került a sínekre – a helyszínen életét vesztette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában