Sokkoló

2023.07.16. 16:45

Vizsgálja a rendőrség az esztergomi utcán megvert 9 éves lány ügyét

Megdöbbentő, de hivatalos bejelentés senkitől sem érkezett, hogy gyerekek bántalmaztak egy 9 éves kislányt Esztergomban.

Kemma.hu

A vármegyei rendőrség sajtóosztályától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy feljelentés, bejelentés nem érkezett az üggyel kapcsolatban, de médiamegjelenés útján eljutott a rendőrséghez az információ. Az eset után az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársai felkeresték a sértett hozzátartozóját, akit tanúként kihallgattak. Az ügyben könnyű testi sértés elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrség azt javasolja, hogy hasonló esetben az állampolgárok ne a közösségi médiához, hanem a hatósághoz forduljanak. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy rendőri intézkedésre van szükség, hívják az ingyenes 112-es segélyhívó telefonszámot. Bántalmazás esetén – az ügy jellegétől függően -  a jelzőrendszer különböző intézményeihez is lehet fordulni, például gyermekjóléti, családsegítő szolgálat, védőnő, gyámügy stb., illetve a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány felé is lehet jelzéssel élni.

Ugyanis nem csak az számít bűncselekménynek, ha a szülei, vagy más felnőtt bántalmaz egy gyermeket, hanem az is, ha a gyerek társai terrorizálják. Mint arról korábban beszámoltunk: egy fiatal lány vette észre a Bánomi lakótelepen, hogy öt 9-10 év közti gyerek körbevesz egy 9 év körüli kislányt és az egyikük bántalmazza: megragadta a haját, illetve a hátát és a fejét ütötte. 

A szemtanú ijesztette el a bántalmazó gyereket, majd miután a kislány szüleit nem találta, a szomszédokkal beszélt a történtekről. Ők azt mondták neki, hogy tudnak róla, hogy a kislányt a többi gyerek bántalmazza. Sőt azt is tudják, hogy kik terrorizálják. Ennek ellenére az eset és a kislány is ismertelen volt a rendőrség előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában