5+1+4

2023.07.10. 13:58

Tesók voltak a lopásban is - a tatabányai sorozat végére a zsaruk tettek pontot

A testvérpár több garázsból is lopott Tatabányán az elmúlt három hónapban. Szerszámokat, horgászfelszerelést, autógumit felniket, de még egy motort is elvittek. Azonosításukat követőn gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a két 28 éves férfit.

Kemma.hu

Egy sorozat végére tettek pontot a rendőrök április 1-jén hajnalban. Január óta érkeztek a bejelentések a rendőrségre, hogy az egyik tatabányai garázssoron több ingatlanba is betörtek.

A hívatlan látogatók nem csak szétnéztek, loptak is, mindent, amiből később pénzt reméltek. Az ajtókon lévő lakatot lefeszítették, vagy azokat egyszerűen csak kitépték. 

Szerszámokat, horgászfelszerelést, autógumit és felniket loptak. Az utolsó tettükre március 31-én 21 óra 30 perc után került sor. Ekkor egy motorkerékpár lett a zsákmányuk.

A fordulat ekkor következett be, mivel az elkövetőkről sikerült olyan információt beszerezni, ami alapja lehetett az azonosításuknak. A járőrök és a nyomozók április 1-jén 1 óra 30 perckor ellenőrizték a két férfit, akik azzal a gépkocsival közlekedtek, amit az utolsó bűncselekményhez használtak. H. R-t és H. J-t előállították. A náluk megtartott kutatás során a lopott motorkerékpár és a korábbi bűncselekmények során elvitt eszközök egy részét is megtaláltak a rendőrök, amiket időközben a sértettek már visszakaptak.

A testvérpár ellen ötrendbeli lopás vétség kísérlete, egyrendbeli lopás vétség és négyrendbeli lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra, amit a Tatabányai Járásbíróság elrendelt. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészség részére – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában